• Kuchnia powojenna Elżbieta Kiewnarska. Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych

Symbol: 5183
Brak towaru
45.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11
Odbiór w punkcie Poczta Polska 10
In Post paczkomaty 11
Poczta Polska Pocztex 48 11
In Post kurier 12
Odbiór w punkcie Poczty Polskiej 13
Poczta Polska Pocztex 48 17
Dostępność Brak towaru
ISBN 978-83-65602-64-0
Zostaw telefon

Autorka: Elżbieta Kiewnarska

Rok wydania: 2019

Liczba stron: 140

Oprawa: twarda

Format: 14,8 cm x 21,0 cm

 

Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki "drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna."

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie