- Kategorie
-
Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast Ćwierczakiewicz
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-916726-8-9 |
EAN | 9788391672689 |
Zostaw telefon |
Autorka: Lucyna Ćwierczakiewicz
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 320
Oprawa: twarda
Format: 16,5 cm x 23,5 cm
Pierwotnie książka została wydana w 1885 r. , jednak w tej edycji (z 2015 r.) zachowano oryginalne formy XIX-wieczne.
Spis treści:
CZĘŚĆ I.
I. Konfitury /30
II. Konserwy czyli komputy /68
III. Konfitury suche czyli owoce suszone w cukrze /98
IV. Galarety owocowe /118
V. Soki i syropy owocowe i kwiatowe /130
VI. Lody, różne napoje oraz przysmaki /144
VII. Konserwy bez cukru, marynaty /158
VIII. Sery, masło, krochmale, kasze
CZĘŚĆ II. Wędliny i w ogóle mięsne konserwy /200
CZĘŚĆ III. Wódki, nalewki, likiery, wina owocowe, miody, piwa, itp.
I. Wódki i likiery /222
II. Wina owocowe, rozmaite napoje, miody i piwa /238
CZĘŚĆ IV. Ciasta i wszelkie pieczywa /256