• Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast Ćwierczakiewicz

Symbol: 4848
Brak towaru
25.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11
Odbiór w punkcie Poczta Polska 10
In Post paczkomaty 11
Poczta Polska Pocztex 48 11
In Post kurier 12
Odbiór w punkcie Poczty Polskiej 13
Poczta Polska Pocztex 48 17
Dostępność Brak towaru
ISBN 978-83-916726-8-9
Zostaw telefon

Autorka: Lucyna Ćwierczakiewicz

Rok wydania: 2015

Ilość stron: 320

Oprawa: twarda

Format: 16,5 cm  x 23,5 cm

 

Pierwotnie książka została wydana w 1885 r. , jednak w tej edycji (z 2015 r.) zachowano  oryginalne formy XIX-wieczne.

Spis treści:

CZĘŚĆ I.

I. Konfitury  /30

II. Konserwy czyli komputy  /68

III. Konfitury suche czyli owoce suszone w cukrze  /98

IV. Galarety owocowe  /118

V. Soki i syropy owocowe i kwiatowe  /130

VI. Lody, różne napoje oraz przysmaki  /144

VII. Konserwy bez cukru, marynaty  /158

VIII. Sery, masło, krochmale, kasze

CZĘŚĆ II. Wędliny i w ogóle mięsne konserwy  /200

CZĘŚĆ III. Wódki, nalewki, likiery, wina owocowe, miody, piwa, itp. 

I. Wódki i likiery  /222

II. Wina owocowe, rozmaite napoje, miody i piwa  /238

CZĘŚĆ IV. Ciasta i wszelkie pieczywa  /256

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie