- Kategorie
-
Domowa kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-65602-38-1 |
EAN | 9788365602381 |
Zostaw telefon |
Autor: Alina Gniewkowska
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 323
Oprawa: twarda
Format: 15,0 cm x 21,0 cm
Stan bardzo dobry minus - uszkodzony narożnik
Reprint wydania z 1917 r.
Spis rzeczy:
Przedmowa /5
Kilka uwag wstępnych /7
Podział mięsa wołowego /9
Podział mięsa cielęcego /10
Podział mięsa baraniego /11
Podział mięsa wieprzowego /12
Rozdział I.
Zupy
Zupy postne i jarskie
Zupy zimne
Rozdział II.
Sosy
Sosy zimne
Rozdział III. Dodatki do zup
Rozdział IV.
Ciasta do pasztetów. Pasztety i pierogi ruskie
Prawdziwe rosyjskie drożdżowe pierogi.
Rozdział V. Wołowina
Rozdział VI. Cielęcina
Rozdział VII. Baranina
Rozdział VIII. Wieprzowina
Rozdział IX. Drób i zwierzyna
Rozdział X. Ryby i raki
Rozdział XI. Jarzyny i grzyby
Rozdział XII. Potrawy mączne i jaja
Rozdział XIII. Sałaty
Rozdział XIV. Leguminy
Rozdział XV. Lody i galarety
Rozdział XVI. Kompoty
Rozdział XVII. Ciasto, baby, mazurki
Rozdział XVIII. Ciastka
Rozdział XIX.
Spiżarnia i zapasy spiżarniane
Sery
Konfitury
Soki