• Domowa kuchnia. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat i ważniejszych sekretów gospodarskich

Symbol: 3585
59.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 9
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska Pocztex 48 9
Poczta Polska Pocztex 48 16
Dostępność 2 szt.
ISBN 978-83-65602-38-1
Zostaw telefon

Autor: Alina Gniewkowska

Rok wydania: 2018

Ilość stron: 323

Oprawa: twarda

Format: 15,0 cm x 21,0 cm

 

Reprint wydania z 1917 r.

 

Spis rzeczy:

Przedmowa /5

Kilka uwag wstępnych /7

Podział mięsa wołowego /9

Podział mięsa cielęcego /10

Podział mięsa baraniego /11

Podział mięsa wieprzowego /12

Rozdział I.

Zupy

Zupy postne i jarskie

Zupy zimne

Rozdział II.

Sosy

Sosy zimne

Rozdział III. Dodatki do zup

Rozdział IV.

Ciasta do pasztetów. Pasztety i pierogi ruskie

Prawdziwe rosyjskie drożdżowe pierogi.

Rozdział V. Wołowina

Rozdział VI. Cielęcina

Rozdział VII. Baranina

Rozdział VIII. Wieprzowina

Rozdział IX. Drób i zwierzyna

Rozdział X. Ryby i raki

Rozdział XI. Jarzyny i grzyby

Rozdział XII. Potrawy mączne i jaja

Rozdział XIII. Sałaty

Rozdział XIV. Leguminy

Rozdział XV. Lody i galarety

Rozdział XVI. Kompoty

Rozdział XVII. Ciasto, baby, mazurki

Rozdział XVIII. Ciastka

Rozdział XIX.

Spiżarnia i zapasy spiżarniane

Sery

Konfitury

Soki

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie